Opplev Praha med en norsk Prahaguide. Velg en spasertur fra tilbudet eller ta direkte kontakt for å lage et skreddersydd opplegg som passer deg best!

Hvor mye koster en tur? 800 CZK per time for en liten gruppe, litt mer for en større gruppe.

Spasertur fra Praha-borgen til Gamlebytorget

Denne turet egner seg for de besøkende, som er i Praha for første gang og vil se de mest viktigste landemerkene i løpet av to og en halv time. Turen starter et sted i Hradčany-bydelen (Pohořelec, Løve-gården eller Den nye verden) og fortsetter til Praha-borgen (St. Vitus-katedralen, Kongeslottet). Deretter går den ned Nerudova-gate, gjennom Lillesiden og over Karlsbroen og så på Karlova-gate til Gamlebytorget, der turen slutter ved Rådhuset og Den astronomiske klokken.
Turen tar: 2,5 timer

Praha Praha Praha Praha Praha

Tur rundt Lillesidens husskilt

Turen er tilrettelagt for turister som har allerede sett de mest interessante severdighetene, og vil utforske Hradčany-bydelen, Praha-borgen og Lillesiden mer detaljert. Opplegget omfatter besøket av komplekset til Strahov-klosteret, kirken Loretto, bydelen Den nye verden, Praha-borgen (St. Vitus-katedralen, Kongeslottet, Den gylne gaten) og fortsetter ned Nerudova-gaten og Mostecká-gaten. Rett før Karlsbroen svinger man av til høyre på Kampa, går under broen og slutter i en hyggelig ølstue, som er en av de som tapper Tsjekkias beste øl.
Turen tar: 2,5 timer

Praha Praha Praha Praha Praha
Praha Praha Praha Praha Praha
Praha Praha Praha Praha Praha

Gamlebyens maleriske smug og de vakreste arkitektoniske perlene i Det jødiske kvarteret

Spaserturen egner seg for de som vil oppleve det meste av Gamlebyen og Det jødiske kvarteret. Vi begynner ved konserthuset Rudolfinum, besøker Det jødiske kvarteret (Pinkas-synagogen, Den gamle jødiske gravplassen, Den gamlenye synagogen), fortsetter til Gamlebytorget (Den astronomiske klokken, Det gamle rådhuset) og går herfra gjennom flere små smug i Gamlebyen (husene Ved de tre gylne bjørner, Ved den gylne brønn, Ved den gylne tiger) til ølstuen U Vejvodů, som byr på det beste tsjekkiske ølet.
Turen tar: 2,5 timer

Opplev en rolig spasertur i Praha

Til tross for at Praha-borgen ligger i sentrum av hovedstaden, er den omkranset av hager og naturen. Ta turen din i ro! La trærne og rosebuskene hviske til deg om historien, mens guiden skal tale først og fremst om de mer interessante og aktuelle emner – sosiale forhold osv.
Spaserturen begynner på trikkestasjonen Královský letohrádek og går gjennom Slottshagen, som ligger ved siden av Praha-borgen. Vi kommer til å se slottet Belvedere og ballspillhallen i renessanse-stil og fortsetter så til Praha-borgen (St. Vitus-katedralen, Kongeslottet). Under borgen finnes det vakre hager med en strålende utsikt over Praha – her kan vi sette oss og prate litt, ta det med ro. Nedenfor kan vi besøke en veldig hyggelig restaurant i skyggen av trærne, ta en øl eller kaffe. Herfra er det bare få skritt til Wallenstein-hagen, som hjemmer en meget besynderlig attraksjon. Der finnes det nemlig en kunstig grotte – en imitasjon av en kalksteinsgrotte dekket med stalaktitter. Turen slutter på metrostasjonen Malostranská. Hvis man ikke er trøtt, kan turen fortsette til Karlsbruen som ligger ikke langt fra.
Turen tar: 2,5 timer

Hager som ligger under Praha-borgen Hager som ligger under Praha-borgen Hager som ligger under Praha-borgen Hager som ligger under Praha-borgen Hager som ligger under Praha-borgen

Ta kontakt med meg om dere er interessert i å vite mer!

Navn

Email

Hva det gjelder

Melding